Muzikale dierenverhalen 6+

Muzikale Dierenverhalen- met muziek uit o.a. het Carnaval der Dieren van Camille Saint-Saëns.

Een interactief concert samen met pianisten Daan en Anne-Maartje, gecombineerd met poppenspel en accordeon.

De leeuw heeft zich er enorm op verheugd en is al wéken aan het oefenen en nu is het eindelijk zover: hij gaat een concert geven voor alle bezoekers van de dierentuin. Alle mensen zitten klaar, het licht gaat aan, het gordijn gaat omhoog en dan…dan beginnen de knieën van de leeuw te knikken en zijn klauwen te zweten. De leeuw durft niet.

Hoe kan dat nou? Hij is toch de Koning der dieren? Hij zou toch juist alles moeten durven? Een voor een gaat hij langs bij de dieren in zijn dierentuin om te kijken waar zij hun durf vandaan halen. Zou het hem lukken om uiteindelijk het podium te beklimmen?

Verteller en muzikant Emma en haar pianisten Daan & Anne-Maartje illustreren de zoektocht van de leeuw met de schitterende muziek van Saint-Saëns, Ravel en zelfgecomponeerde muziek. Via een paar simpele decorstukken en poppen, een helder verhaal en vooral de prachtige muziek weten zij het publiek mee te voeren door hun dierentuin. Ze nemen de kinderen mee tijdens een interactief concert, waarbij de kinderen zelf ook hard nodig zijn om alle dieren te laten horen en hier en daar zelfs mee te zingen!

In deze voorstelling komt klassieke muziek tot leven voor jong en oud.

Duur voorstelling: 45 min.
Leeftijd: 6 t/m 9 jaar
Piano: Daan van den Hurk en Anne-Maartje Lemereis
Accordeon/ verteller: Emma van Dobben
Speladvies: Ina Geisler, Aldo theater
Opbouwtijd: 45 min.

 

 

 

 

 

 

 

foto:Kenza Koutcoukali