Bertus en de bij-zondere boom

Lang geleden, ergens in de middeleeuwen, was er eens een boom zo mooi dat er een dorp bij werd gebouwd. Elk seizoen zagen ze de boom veranderen, met geurige bloesems en sappige appels. Bertus, die net in het dorp is komen wonen, vindt het ook prachtig én, hij is dol op appelmoes! Jammer dat er bij hem thuis ook een bijenfamilie huist… Op een dag, als hij appels wil plukken voor nieuwe appelmoes, doet hij een vreemde ontdekking: er hangen geen appels meer aan de boom! En wat hoort hij daar vlakbij? Het lijkt wel gehuil! Zou hij het mysterie van de bij-zondere boom kunnen oplossen?

Een grappige en ontroerende voorstelling met weinig woorden en veel live muziek. Geschikt voor groep 1 t/m 4 en speciaal onderwijs. Ook te boeken in combinatie met liedjesprogramma na afloop: met een bolderkar vol verschillende instrumenten (inclusief instrumentjes voor kinderen) zingt en speelt Emma de Troubadour liedjes voor en met kinderen.

 

Duur: 30 min.
Thema’s: middeleeuwen, bijen/ natuur/ seizoenen, muziek.
Regie: Frouke van Zomeren

Technische specificaties:
Duur voorstelling: 30 min.
Speelplek: 3m breed, 3m diep, 2,5m hoog
Geluid: eigen geluid (de voorstelling kan zowel versterkt als onversterkt gespeeld worden afhankelijk van het aantal kinderen en de ruimte)

Thema’s: middeleeuwen, bijen/ natuur/ seizoenen, muziek.

Opbouwtijd: 1 uur
Benodigdheden: 1 tafel/ stopcontact bij versterkt spelen