CD

CD Splendid Isolation

Tijdens de lockdown van Corona besloot ik dat het eindelijk tijd werd voor een solo CD. Een CD met deels zelfgeschreven muziek en een deel folk muziek uit heel Europa, die ik al langer wilde opnemen. De nummers heb ik opgenomen in mijn atelier, en bijna alles is zelf ingespeeld. De titel ‘Splendid Isolation is niet alleen een Ierse tune, maar ook mijn 3 maanden in het atelier! Ik heb als basis vooral piano en accordeon gespeeld, en aangevuld met draailier, rebec, percussie, lier, fluit, wasbord, en natuurlijk meerstemmig zang.

De CD is te bestellen via muzikaleverhalen@gmail.com. Binnenkort verschijnt de digitale versie op bandcamp!

Veel dank aan mijn muzikanten en degenen die hebben geholpen met mijn CD:

Henrik Holm: contrabas, viool, nyckelharpa

Selini Sideris: viool, zang

Moniek de Leeuw: viool

Rik Binneweg: Darbuka

Daan van den Hurk: rhodes

Gwendolynn de Boer: Bodhrán

Mixage/ mastering: Daan van den Hurk/ Johan van der voet (soundgram)

Vormgeving: Merlyn van Dobben

Foto’s (op het prachtige domein van La Lue, Frankrijk): Han van Dobben

Nummers & Info

Intro. Muziek: E. van Dobben. Piano, accordeon, draailier, lier, rebec, fluit, chimes, zang: E van Dobben, Contrabas: H. Holm.

Een nummer waarin alle instrumenten zich voorstellen.

The cat and the fiddle. Muziek: E van Dobben. Piano: E van Dobben, Viool: M. de Leeuw, Bodhrán: G de Boer. Een lied gebaseerd op het sprookje van Y. Menuhin.

Over een vioolspelende kat die in dienst is bij de koning. Helaas vinden daar ook bezuinigingen plaats: de schoonmakers mogen wel blijven, maar de kat moet weg. Gewapend met viool trekt hij naar het bos en ontstaat er een spontaan bosorkest!

Four loom weaver. Trad. Iers. Piano, accordeon zang: E van Dobben.

Een lied waar een moeilijke tijd uit de Ierse geschiedenis wordt bezongen.

Pyttipanna. Trad Swedish. Accordeon, draailier, wasbord
E van Dobben, Contrabas, nyckelharpa, viool H. Holm
.

Drie traditionele Zweedse deuntjes om op te dansen. twee polska’s in 3/4 maat waarbij het accent op de 3 en de 1 ligt.

Elfman. Lyrics: JK Bangs, Muziek E van Dobben. Accordeon, piano, rebec, zang: E van Dobben. Een filosofische tekst over een elfman, en hoe hij aankijkt tegen het klein en groot zijn.

Salty Waltz. Muziek: E van Dobben. Piano, accordeon, zang: E van Dobben. Een oude zeeman op zijn boot, vergezeld met een accordeonspeler, leven het vrije leven.

Nachtegaaltje. Tekst: Trad Vlaams, Muziek Ambrozijn. Piano, accordeon, zang: E van Dobben, rhodes: D vd Hurk.

Splendid Isolation. Trad. Iers/ Vlaams/ NL. Piano, accodeon, draailier, rebec E van Dobben, Bodhrán: G de Boer. Drie tunes uit verschillende landen samengevoegd. Vaak zijn de Ierse bekend maar de Nederlandse en Vlaamse een stuk minder. Hier zit ik in mijn splendid isolation en hou een tune sessie met mijzelf.

Smoky old clouds. Muziek en tekst E. van Dobben. Piano, accordeon, zang, E van Dobben. Gebaseerd op mijn ervaringen in kamp Moria, Lesbos.

Trava. Trad. Grieks. Met de band Lemonaki: Accordeon, zang: E van Dobben, Viool zang: S. Sideris, Contrabas H. Holm, Darbuka R Binneweg. De Griekse versie van ‘Hit the road Jack’.

Far Away: Muziek&tekst: E van Dobben. Piano, accordeon, rebec, zang: E van Dobben. Vliegend door de nacht, over de zee huizen en bergen als in een droom.

Harom napje szivemen. Trad. Hongaars. Accordeon, draailier, rebec, bodypercussie, zang: E van Dobben, contrabas: H.Holm. Drie dagen schommel ik in je hart

Er sou een meyske halen wijn. Trad. NL. Accordeon, zang, percussie: E van Dobben, contrabas: H Holm. Een moralistisch lied uit de middeleeuwen, een waarschuwing aan alle meyskens: kijk uit want in het bos lopen mannen!