Bio

Na een jaar pabo in Zeist, besloot ik toch voor de muziek te kiezen en ging naar het conservatorium. Daar heb ik me gespecialiseerd in het basisonderwijs, omdat ik die leeftijd het allerleukst vind om mee te werken.
Daarna ben ik begonnen aan de Master of Music in Utrecht. Hier heb ik me verder gespecialiseerd als uitvoerend musicus, muziekdocent en heb ik onderzoek gedaan naar interactie tijdens kindervoorstellingen.

Als stage heb ik toen de rol van troubadour vertolkt in het sprookjestheater in Dieren. Mijn Masterresearch besloot ik te houden over de rol van piano in folk muziek, omdat ik muziek uit Ierland en Schotland geweldig vind.Gallery not found.Gallery not found. Rondtrekkend met een backpack en een accordeon heb ik daar heb ik les gehad van folkpianisten, en met mijn accordeon meegespeeld in de pubs en op straat.

Later ben ik daar de draailier bij gaan spelen, en andere kleine middeleeuwse instrumenten zoals een rebec (kleine viool met 3 snaren), trommel en eenhandsfluit. Op de draailier en rebec kun je mij vaak ook vinden in het Archeon als speelvrouw in de middeleeuwen.

Voor mijn muzieklessen heb ik mij gespecialiseerd in het Kodály concept: een Hongaarse filosofie volgens Zoltán Kodály, waarbij beweging en zang centraal staan. Na mijn Kodály Master en een aantal studiereizen naar Schotland en Hongarije wilde ik daar nog meer van weten en ben toen gaan studeren waar het ontwikkeld is: het Kodály instituut in Keckemét, Hongarije.

Voor de jongste kinderen begon ik mijn muzieklessen te verpakken in een verhaal, en ontdekte dat de kinderen zo helemaal betrokken waren bij de les. Ondersteund met poppen en ander beeldend materiaal vertel ik het verhaal en begeleid alles met muziek. Zo is het idee en mijn passie voor muzikale verhalen geboren!

Mijn voorstellingen worden gekenmerkt door eenvoud: een klein decor en daardoor weinig op- en afbouwtijd. Hierdoor kan ik op veel plekken makkelijk spelen, ook buiten. Muziek is altijd een rode draad in de voorstellingen en zijn een mengeling van traditionele liedjes en zelfgeschreven muziek. De voorstellingen zijn altijd interactief.

Lees hier mijn interview uit het tijdschrift ‘De Wereld van het Poppenspel’

Als uitvoerend artiest speel (piano, accordeon en/of draailier) en zing ik solo en in verschillende folkbands:

AmmA: volksmuziek uit Nederland en Noord-Europa in een nieuw jasje, en eigen composities op: piano, viool, fluit en meerstemmig zang.

 

 

 

 

 

 

 

Lemonaki: o.a. Grieks, Sefardisch, Macedonisch. Bezetting: accordeon, zang, contrabas, viool, darbuka, bouzouki. Ook actief voor organisatie Connect by Music op Lesbos.

Hemma: duo met Henrik Holm op nyckelharpa, mandoline, contrabas, viool, draailier, rebec, accordeon en zingende zaag.  Volksmuziek uit Scandinavië en Nederland.

Tara: Ierse popfolkband. Bezetting: mandoline, viool, gitaar, zang, grotta.

Diploma’s:

Bachelor Music in Education (research verbeeldingskracht, Codarts, Rotterdam, 2007)

Master of Music (research in folk music, HKU Utrecht 2011)

Master of Music According to the Kodály Concept (research ‘zingbare prentenboeken’, Koninklijk Conservatorium, Den Haag, 2016)

Kodály institute, Liszt Ferenc Academy of Music, Kecskemét, Hongarije 2016/2017

Jan Klaassen Academie, Amsterdam 2014

Poppen- en objecttheater, Haags theaterhuis 2016

Cursussen en workshops poppenspel, NVP-Unima, POPU, productiehuis Valentijn, topic Tolosa (spanje)

Docent Kinderyoga, Wageningen, 2021

 

 

Lid van NVP-Unima (NL vereniging voor poppenspelers)

 

Lid en bestuurslid van POPU (Proviciaal Overleg Poppenspelers Utrecht)