Bio

Na een jaar pabo in Zeist, besloot ik toch voor de muziek te kiezen en ging naar het conservatorium. Daar heb ik me gespecialiseerd in het basisonderwijs, omdat ik die leeftijd het allerleukst vind om mee te werken.
Daarna ben ik begonnen aan de Master of Music in Utrecht. Hier heb ik me verder gespecialiseerd in het geven van muziekles, en heb ook onderzoek gedaan naar interactie tijdens kindervoorstellingen. Als stage heb ik toen de rol van troubadour vertolkt in het sprookjestheater in Dieren.

Muziek uit Ierland en Schotland vind ik geweldig, daarom besloot ik mijn masterresearch te houden over het gebruik van de piano in Ierse muziek. Daar heb ik  gehad van andere folkpianisten, en met mijn accordeon meegespeeld in de pubs. In de voorstellingen hoor je af en toe terug dat ik erg van folk houd. Ik kan mijn accordeon overal mee naartoe nemen en ook tegelijkertijd een pop vasthouden als ik speel, het is dus een ideaal instrument voor muzikale verhalen.

Later ben ik daar de draailier bij gaan spelen, en andere kleine middeleeuwse instrumenten zoals een rebec (kleine viool met 3 snaren), trommel en eenhandsfluit. Op de draailier kun je mij vaak ook vinden in het Archeon als speelvrouw in de middeleeuwen.

Voor mijn muzieklessen heb ik mij gespecialiseerd in het Kodály concept: een Hongaarse filosofie volgens Zoltán Kodály. Na mijn Kodály Master wilde ik daar nog meer van weten en heb toen gestudeerd aan het Kodály instituut in Keckemét, Hongarije.

Voor de jongste kinderen begon ik mijn muzieklessen te verpakken in een verhaal, en ontdekte dat ik dit het allerleukste vind om te doen. Ondersteund met poppen en ander beeldend materiaal vertel ik het verhaal en begeleid alles met muziek. Zo is het idee en mijn passie voor muzikale verhalen geboren!

Mijn voorstellingen worden gekenmerkt door eenvoud: een klein decor en daardoor weinig op- en afbouwtijd. Hierdoor kan ik op veel plekken spelen, zelfs (zoals op Vuurol) in het bos. De muziek is altijd een rode draad in de voorstellingen, meestal door de zang en accordeon. De liedjes in de voorstellingen schrijf ik zelf zodat alles precies in de voorstellingen past, en de kinderen kunnen vaak meezingen of meebewegen.

Als uitvoerend artiest speel (piano, accordeon en/of draailier) en zing ik o.a. in de folkbands:

AmmA: volksmuziek uit Nederland en Noord-Europa in een nieuw jasje, en eigen composities op: piano, viool, fluit en meerstemmig zang.

Lemonaki: o.a. Grieks, Sefardisch, Macedonisch. Bezetting: harp, accordeon, zang, gitaar, viool. Ook actief voor organisatie Connect by Music op Lesbos.

Hemma: duo met Henrik Holm op nyckelharpa, zingende zaag. Volksmuziek uit Scandinavië en Nederland.

Tara: Ierse popfolkband. Bezetting: mandoline, viool, gitaar, zang, grotta.

 

Diploma’s:

Bachelor Music in Education (research verbeeldingskracht, Codarts, Rotterdam, 2007)

Master of Music (research in folk music, HKU Utrecht 2011)

Master of Music According to the Kodály Concept (research ‘zingbare prentenboeken’, Koninklijk Conservatorium, Den Haag, 2016)

Kodály institute, Liszt Ferenc Academy of Music, Kecskemét, Hongarije 2016

Jan Klaassen Academie, Amsterdam 2014

Poppen- en objecttheater, Haags theaterhuis 2016

Cursussen en workshops poppenspel, NVP-Unima, POPU, productiehuis Valentijn

 

 

Lid van NVP-Unima (NL vereniging voor poppenspelers)

 

Lid van POPU (Proviciaal Overleg Poppenspelers Utrecht)